Τελετή ονοματοδοσίας της Οδού Βαρωσίων στην Αγλαντζιά

Θέλοντας να διατρανώσει τη θέληση και την αποφασιστικότητα του για συνέχιση του αγώνα επιστροφής στις πατρογονικές μας εστίες ο Δήμος Αγλαντζιάς διοργάνωσε τελετή ονοματοδοσίας της οδού Βαρωσίων, στις 22 Οκτωβρίου 2021.

Η οδός Βαρωσίων βρίσκεται στην πάροδο της Οδού Καβάφη, στη Νότια είσοδο του Ινστιτούτου Κύπρου.

Την Τελετή χαιρέτησαν ο Δήμαρχος Αγλαντζιάς Αντρέας Κωνσταντίνου, ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλας και ο Δήμαρχος Αμμοχώστου Σίμος Ιωάννου.

Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αντρέας Κωνσταντίνου ανάφερε, μεταξύ άλλων: “… Σε μία περίοδο που η κατοχική δύναμη και οι εδώ εγκάθετοι της επιχειρούν να δημιουργήσουν νέα τετελεσμένα στην Αμμόχωστο, η ανάγκη για διατήρηση της μνήμης και ενίσχυση του αγώνα είναι πιο επίκαιρη από ποτέ.  Ο Δήμος Αγλαντζιάς με αυτό τον συμβολικό τρόπο, με την ονοματοδοσία της οδού Βαρωσίων, διατρανώνουμε τη θέληση και την αποφασιστικότητα να συνεχίσουμε τον αγώνα για επιστροφή στις πατρογονικές μας εστίες… Εύχομαι να περπατήσουμε σύντομα ξανά στους ελεύθερους δρόμους των Βαρωσίων, να γνωρίσουμε οι νεότεροι και τα παιδιά μας τον τόπο καταγωγής μας. Οδός Βαρωσίων λοιπόν, με την ευχή του χρόνου σε Οδό Ελευθερίας”.

Ο Δήμος Αγλαντζιάς τοποθέτησε γιγάντια πανοραμική φωτογραφία της Αμμοχώστου επί της νέας οδού.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων, Βουλευτές, ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου, οι Δήμαρχοι Αμμοχώστου, Ακανθούς και Κυθρέας, Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Αγλαντζιάς, εκπρόσωποι του Συλλόγου Ανόρθωσις Αμμοχώστου και τοπικοί παράγοντες.

Ακολούθησε εκδήλωση μετονομασίας του Αθλητικού Κέντρου, που βρίσκεται παρά της Οδού Βαρωσίων, σε «Σωτήρειο Αθλητικό Κέντρο», η οποία διοργανώθηκε από το Σωματείου Ανόρθωσις Αμμοχώστου.