Τελετή Ονομασίας του «Πολιτιστικού Κέντρου Ηλίας Αλετράς»

Ο Δήμος Αγλαντζιάς διοργάνωσε τελετή, την περασμένη Τετάρτη 16 Ιουνίου, για να ονομάσει το πολιτιστικό του κέντρο που βρίσκεται στην Πλατεία της Παλιάς Αγλαντζιάς προς τιμή του ιδρυτή του Λαϊκού Θεάτρου Αγλαντζιάς Ηλία Αλετρά.

Η δράση αυτή αποτελεί αναγνώριση και έκφραση έμπρακτων ευχαριστιών για το έργο σημαντικών ανθρώπων, δημοτών Αγλαντζιάς, που δημιουργούν εντός και εκτός του Δήμου Αγλαντζιάς.

Το πολιτιστικό κέντρο που βρίσκεται στην Παλιά Αγλαντζιά μετονομάστηκε σε Ηλίας Αλετράς ως ένδειξη της εκτίμησης του Δήμου για τη δημιουργικότητα, το ταλέντο και η δουλειά του εμπνευστή του Λαϊκού Θεάτρου Αγλαντζιάς Ηλία Αλετρά.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Δήμαρχος Αγλαντζιάς Ανδρέας Κωνσταντίνου και η Πρόεδρος του ΘΟΚ Αντιγόνη Παπαφιλίππου.  Κύρια Ομιλήτρια ήταν η Πρόεδρος της Πολιτιστικής Επιτροπής του Δήμου Ευγενία Αλετρά.

Σε ένα έντονα φορτισμένο κλίμα ο Ηλίας Αλετράς, πλαισιωμένος από τη γυναίκα και συνοδοιπόρο του στο Θέατρο Μαρούλα Αλετρά, καθώς επίσης και από στενούς του συνεργάτες, εξέφρασε τις ευχαριστίες του και την ευγνωμοσύνη του για αυτή την τιμητική αυτή ενέργεια.

Στον προθάλαμο του πολιτιστικού κέντρου στήθηκε μόνιμη έκθεση με φωτογραφικό υλικό που αφορά στη δράση του Λαϊκού Θεάτρου.

Το Μουσικό Σχήμα Quintus Ensemble, αποτελούμενο από τους Σάββα Χριστοδούλου στο Φλάουτο, Σταματη Σόλωνα στο Όμποε,  Γιώργο Γεωργίου στο κλαρινέτο, Νίκο Βιολάρη στο γαλλικό κόρνο και Ευάγγελο Χριστοδούλου στο φαγκότο παρουσίασε μουσική από το «Το Χαμόγελο της Τζοκόντα» σε μουσική Μάνου Χατζιδακι.

Παρόντες στην Τελετή ήταν εκπρόσωποι των προέδρων του ΑΚΕΛ, του ΔΗΚΟ και της ΕΔΕΚ, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Αγλαντζιάς, συνεργάτες, φίλοι και συγγενείς του Λαϊκού Θεάτρου Αγλαντζιάς.

Το «Πολιτιστικό Κέντρο Ηλίας Αλετράς» βρίσκεται στην Οδό Κυριάκου Μάτση 4, στην Πλατεία της Παλιάς Αγλαντζιάς.