Προβολή του Ντοκιμαντέρ «Κλάτσες Δκυολοήτιτζιες»

Ο Δήμος Αγλαντζιάς παρουσίασε, στις 20 Μαΐου 2021, στο Αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου «το σκαλί», προβολή του Ντοκιμαντέρ «Κλάτσες Δκυολοήτιτζιες».

Το Ντοκιμαντέρ δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του Προγράμματος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου «Καταγράφουμε τη Μνήμη: παραγωγή ντοκιμαντέρ από μαθητές και μαθήτριες» και αποτυπώνει μια ακόμη συγκλονιστική ιστορία που αφορά στα γεγονότα της Τουρκικής Εισβολής και στο δράμα των αγνοουμένων μας.

Το Ντοκιμαντέρ πραγματεύεται την αληθινή ιστορία των παιδιών δύο αγνοουμένων της τουρκικής εισβολής. Τα παιδιά αυτά γνωρίστηκαν και έγιναν αχώριστοι φίλοι κατά τη διάρκεια των σπουδών τους στο Τμήμα Επιστημών της Αγωγής στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.
Αρκετά χρόνια μετά και χωρίς οι ίδιοι να γνωρίζουν, αποκαλύπτεται ότι πέρα από τη φιλία τούς συνέδεε και κάτι άλλο που ούτε οι ίδιοι δεν γνωρίζουν και ούτε θα μπορούσαν να φανταστούν. Πρόκειται για μια ιστορία που συγκινεί και καθηλώνει τον θεατή.

Ο Δήμος Αγλαντζιάς συγχαίρει και στηρίζει αυτές τις προσπάθειες. Παράλληλα εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες στο Διευθυντή του Γυμνασίου Αγλαντζιάς Πέτρο Μιχαήλ, στο Φιλόλογο Γιώργο Κολοκοτρώνη που είχε την ευθύνη για την παραγωγή του Ντοκιμαντέρ, καθώς επίσης και στο Στέλιο Κυθρεώτη από την STS Events για την ευγενή παραχώρηση του Αμφιθεάτρου στο πολιτιστικό κέντρο «το σκαλί».