Περιβαλλοντική Ημερίδα του Δήμου Αγλαντζιάς με τα Δημοτικά Σχολεία της περιφέρειας Αγλαντζίας και τη συνεργασία του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου και του Γραφείου της Επιτρόπου Περιβάλλοντος

Ο Δήμος Αγλαντζιάς, σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου και τα Δημοτικά Σχολεία της εκπαιδευτικής περιφέρειας Αγλαντζιάς, θα πραγματοποιήσουν την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016, Περιβαλλοντική Ημερίδα στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης και Εκπαίδευσης Αθαλάσσας.

Η Ημερίδα, που θα είναι ολοήμερη, απευθύνεται τόσο προς τους μαθητές των σχολείων της Αγλαντζιάς από τις 9:00 – 12:00 όσο και στο ευρύ κοινό από τις 17:00 – 19:00.

Στην εκδήλωση θα γίνει παρουσίαση των περιβαλλοντικών δράσεων που εφάρμοσαν οι μαθητές/τριες στα πλαίσια του έτους καθαριότητας 2015 και της εκστρατείας «Που τα πετάς ρε», του Δήμου Αγλαντζιάς.

Οι μαθητές/τριες των σχολείων της Αγλαντζιάς, υλοποίησαν πραγματικά αξιόλογες δράσεις οι οποίες συνέβαλαν στην ευαισθητοποίηση των δημοτών για την προστασία του περιβάλλοντος και στη μείωση του φαινομένου της ρύπανσης σε ανοιχτούς χώρους.

Τα παιδιά παίρνουν το λόγο, αποφασίζουν δίνουν το παράδειγμα και συμμετέχουν. Για το σκοπό αυτό προσκαλούμε όλους τους Δημότες Αγλαντζιάς να παραστούν στην απογευματινή εκδήλωση (17:00-19:00) των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου μας, για να ενημερωθούν για τις περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες και τις δράσεις των παιδιών, αλλά κυρίως να παραδειγματισθούν από αυτά.

Η διασφάλιση της ποιότητας ζωής στο Δήμο μας και η προστασία του περιβάλλοντος είναι ευθύνη όλων μας. Και επειδή ο Δήμος Αγλαντζιάς είμαστε ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ αs δώσουμε δυναμικά το παρόν μας για να ακούσουμε αυτά που τα παιδιά έχουν να μας πουν.

Ο Δήμος Αγλαντζιάς, επιθυμεί να εκφράσει τις ευχαριστίες του στη διεύθυνση των Δημοτικών Σχολείων, στους δασκάλους και στα παιδιά για το ενδιαφέρον που επιδεικνύουν για την καλλιέργεια της περιβαλλοντικής συνείδησης.

Θερμές ευχαριστίες, απευθύνουμε στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου και ιδιαίτερα στην κα Αραβέλλα Ζαχαρίου, υπεύθυνη της Μονάδας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του Ινστιτούτου καθώς και στην Επίτροπο Περιβάλλοντος για την πολύτιμη συνεργασία και υποστήριξή τους.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Δρ. Κώστα Καδή.

prosklisi_perivallontiki_imerida