Ο Δήμος Αγλαντζιάς συντονίζει την ανάδειξη του Κάστρου Λα Κάβα στον Άρωνα

Μετά από προσπάθειες του Δήμου Αγλαντζιάς, έχει ανοίξει πλέον ο δρόμος για τη συντήρηση, ανάδειξη και τουριστική αξιοποίηση του Κάστρου Λα Κάβα, που βρίσκεται στο λόφο του μικρού Άρωνα στην Αγλαντζιά.

Σε σύσκεψη που έγινε σήμερα στα γραφεία του Δήμου Αγλαντζιάς υπό το Δήμαρχο Αγλαντζιάς κο Χαράλαμπο Πετρίδη, στην παρουσία του Υπουργού Άμυνας κου Σάββα Αγγελίδη, του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγου Ηλία Λεοντάρη, της Διευθύντριας του Τμήματος Αρχαιοτήτων Δρ. Μαρίνα Σολομίδου – Ιερωνυμίδου, εκπρόσωποι του Τμήματος Δασών, της Αναπτυξιακής Εταιρείας Λευκωσίας (ΑΝΕΛ), Δημοτικών Συμβούλων και υπηρεσιακών του Δήμου, διαφάνηκε ότι υπάρχει η θέληση από όλους τους εμπλεκομένους φορείς για την ανάδειξη αυτού του σπουδαίου μεσαιωνικού μνημείου, του Κάστρου Λα Κάβα, που χτίστηκε τον 14ον αιώνα από το Βασιλιά Ιάκωβο Α’.

Το Κάστρο Λα Κάβα αποτελεί ένα από τα μνημεία στον Κατάλογο Α’ του Τμήματος Αρχαιοτήτων, αλλά λόγω της παρουσίας φυλακίου της Εθνικής Φρουράς στο χώρο, θεωρείτο ότι αυτό δεν μπορούσε να τύχει ανάδειξης.

Ο Δήμος Αγλαντζιάς σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Εταιρεία Λευκωσίας (ΑΝΕΛ) και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, μπορεί πλέον να προχωρήσει άμεσα σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, έτσι που το Κάστρο Λα Κάβα να προστεθεί στην πλούσια πολιτιστική και αρχαιολογική εμπειρία της Μείζονος Λευκωσίας.