«Λατέρνα, φτώχεια και φιλότιμο». Η παράσταση που θα αγαπήσετε αυτό το καλοκαίρι.

«Λατέρνα, φτώχεια και φιλότιμο». Η παράσταση που θα αγαπήσετε αυτό το καλοκαίρι.

Η θεατρική ομάδα του Λώρη Λοϊζίδη επιστρέφει δυναμικά μεταφέροντας στο θέατρο μια από τις καλύτερες κωμωδίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου.

Η λατρεμένη ταινία του Αλέκου Σακελάριου ζωντανεύει επί σκηνής σε σκηνοθεσία και διασκευή κειμένων Λώρη Λοϊζίδη. Στην παράσταση θα λάβουν μέρος οι ηθοποιοί Μάριος Δημητρίου, Λώρης Λοιζίδης, Φώτης Γεωργίδης, Λουκία Πρωτόπαπα, Πανίκος Πιλάλης, Μαρία Μαστρίδου, Βασιλική Παπαμιχαήλ, Μαρίλια Γιαλλουρίδου, Στέλλα Φιλιππίδου, Θεόδωρος Σουρμελής, Λαμπρινή Σκρέκα και Στέφανος Σωτηρίου.

Ζήστε την μαγεία μιας άλλης εποχής μέσα από τραγούδια και μελωδίες που άφησαν ιστορία. Βιώστε την ατμόσφαιρα της νοσταλγικής Ελλάδας μέσα από μια πρωτότυπη σκηνική προσέγγιση και ανατρεπτικές, κωμικές στιχομυθίες που θα σας εκπλήξουν ευχάριστα.

 

Υπόθεση:
Δύο φίλοι, πλανόδιοι λατερνατζήδες (Λώρης Λοϊζίδης – Μάριος Δημητρίου ) καθώς διαπιστώνουν ότι η τέχνη τους δεν έχει πλέον ανταπόκριση λόγω της αλλαγής των συνηθειών της εποχής, μετά από προτροπή ενός γνωστού τους πηγαίνουν σε ένα πανηγύρι που γίνεται σε κάποιο χωριό προκειμένου να βγάλουν χρήματα. Στη διαδρομή συναντούν μια κοπέλα (Μαρία Μαστρίδου) η οποία το έχει σκάσει από το σπίτι της προκειμένου να μην παντρευτεί τον άντρα που θέλει να της επιβάλει ο πατέρας της. Δεν θέλουν όμως να την παραδώσουν στην αστυνομία και ψάχνουν να βρουν μαζί της τον αγαπημένο της ( Πανίκος Πιλάλης ).  Θα τα καταφέρουν;

Μέσα από την πολιτιστική διάσταση της παράστασης οι συντελεστές επιθυμούν να αναδείξουν και την πτυχή της κοινωνικής προσφοράς με διάφορες δράσεις, όπως την ευαισθητοποίηση του κοινού για την δωρεά οργάνων και την ενίσχυση του αρχείου εθελοντών δοτών του Καραϊσκάκειου ιδρύματος.

14 και 15 Ιουνίου 2018
Αμφιθέατρο, Πολιτιστικό Κέντρο «το σκαλί» / 21:00

Εισιτήρια:

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 70001910.