Κοινή ανακοίνωση προς τους Δήμους Αγλαντζιάς, Γερίου, Ιδαλίου και Λατσιών

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως και η Αστυνομία Κύπρου – Τμήμα Τροχαίας Αρχηγείου, στηρίζει και υποστηρίζει σθεναρά τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι Δήμοι Αγλαντζιάς, Γερίου, Ιδαλίου και Λατσιών στο καυτό θέμα της παράνομης στάθμευσης που παρατηρείται στα δημοτικά όρια των εν λόγω Δήμων.

Είναι σε όλους γνωστά, τα πολλαπλά προβλήματα που επιφέρει η παράνομη στάθμευση, όπως η δυσκολία της μετακίνησης των ευάλωτων χρηστών του οδικού δικτύου  κυρίως των ΑΜΕΑ, η μειωμένη ορατότητα, ζημιές σε πεζοδρόμια ακόμα και πρόκληση σοβαρών ή θανατηφόρων τροχαίων συγκρούσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, καλούνται οι δημότες να χρησιμοποιούν τους χώρους στάθμευσης εντός της οικίας τους, τους ενδεδειγμένους χώρους στάθμευσης μπροστά από τις οικίες τους, καθώς και τους δημοτικούς χώρους στάθμευσης.

Η Αστυνομία Κύπρου, θα συμβάλει στις συντονισμένες και από κοινού εκστρατείες των προαναφερόμενων Δήμων, σχετικά με τη διάπραξη διαφόρων αδικημάτων και ιδιαίτερα σε σχέση με την παράνομη στάθμευση, επιδεικνύοντας μηδενική ανοχή.

Επισύρεται η προσοχή όλων των δημοτών στην αυστηρή τήρηση των προνοιών του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και υπενθυμίζεται ότι από την 1η Οκτωβρίου 2020 ισχύουν νέες αυστηρές ποινές για τη διάπραξη τροχαίων αδικημάτων (π.χ. στάθμευση σε χώρους αναπήρων – πρόστιμο 300 ευρώ, στάθμευση σε πεζοδρόμιο 100 ευρώ).

 

Ιωάννης Γεωργίου
Ανώτερος Αστυνόμος
Αστ. Διευθυντής Τμήματος
Τροχαίας Αρχηγείου