Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ Πανεπιστημίου Κύπρου και Δήμου Αγλαντζιάς

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Κύπρου και του Δήμου Αγλαντζιάς υπέγραψαν τη Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2015, εκ μέρους του Πανεπιστημίου ο Πρύτανης, Καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης και ο Πρόεδρος του Τμήματος Ψυχολογίας, Αναπληρωτής Καθηγητής Τιμόθεος Παπαδόπουλος και εκ μέρους του Δήμου, ο Δήμαρχος Κώστας Κόρτας.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας θεσμοθετεί τη συνεργασία μεταξύ του Τμήματος Ψυχολογίας με τον Δήμο, για την προσφορά ψυχολογικών υπηρεσιών προς τους δημότες Αγλαντζιάς στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας του Πανεπιστημίου Κύπρου, μέσω του Προγράμματος Κλινικής Άσκησης των διδακτορικών φοιτητών Κλινικής Ψυχολογίας του Τμήματος.

Κατά την τελετή υπογραφής ο Πρύτανης καλωσόρισε με ιδιαίτερη χαρά τον κ. Κόρτα, σημειώνοντας ότι το Πανεπιστήμιο Κύπρου και ο Δήμος Αγλαντζιάς συνεργάζονται και συμπορεύονται σε όλα τα θέματα, έχοντας καταφέρει πολλά, με την προοπτική να επιτύχουν ακόμη περισσότερα. Με την υπογραφή του Μνημονίου, πρόσθεσε πως τα δύο μέρη θα συνεργαστούν σε ένα σημαντικό έργο προς όφελος της κοινωνίας. Τέλος, ευχαρίστησε τον Δήμο για την πολύτιμη συνεργασία του με το Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Ο Δήμαρχος Αγλαντζιάς, Κώστας Κόρτας, αναφέρθηκε στη στενή συνεργασία του Δήμου με το Πανεπιστήμιο Κύπρου, η οποία, όπως είπε, ξεκίνησε με τη στελέχωση των κατασκηνώσεων του Δήμου από προσωπικό του Τμήματος Επιστημών της Αγωγής, και συνεχίζεται σε όλα τα επίπεδα, με την παρούσα συμφωνία να αποτελεί ένα σημαντικό σταθμό σ’ αυτή τη συνεργασία. Ο κ. Κόρτας σημείωσε, επίσης, ότι είναι τιμή για τον Δήμο που το Πανεπιστήμιο Κύπρου βρίσκεται στην Αγλαντζιά.

Ο Πρόεδρος του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου, Αναπληρωτής Καθηγητής Τιμόθεος Παπαδόπουλος, εξέφρασε ιδιαίτερη ικανοποίηση, αναφέροντας ότι η υπογραφή του Μνημονίου αποτελεί επιστέγασμα μιας προσπάθειας που ξεκίνησε σχεδόν πριν τρία χρόνια. Εστιάζοντας στους τρείς βασικούς άξονες επιτυχίας του Τμήματος Ψυχολογίας (καινοτομία-διεπιστημονικότητα-συλλογικότητα), ο κ. Παπαδόπουλος κατέληξε ότι το Τμήμα Ψυχολογίας σε συνεργασία με τον Δήμο, και αξιοποιώντας τις εμπειρίες του Συμβουλευτικού Κέντρου του Δήμου, θα μπορεί να αναδείξει τη σπουδαιότητα της ποιοτικής παροχής υπηρεσιών ψυχικής υγείας, και να συμβάλλει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών της Αγλαντζιάς.

panepistimio-mnimonio