ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΗ ΑΓΛΑΝΤΖΙΑ “Τα παιδιά δείχνουν το δρόμο”

Με τις ιδέες, τις ζωγραφιές και τα μηνύματα των παιδιών, ο Δήμος Αγλαντζιάς εντείνει την εκστρατεία καθαριότητας στον Δήμο με στόχο την ευαισθητοποίηση για καθαρό περιβάλλον.

Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος προχώρησε και τοποθέτησε πανό σε ευδιάκριτα σημεία της Αγλαντζιάς με σχέδια των παιδιών του Γ’ Δημοτικού Σχολείο Αγλαντζιάς. Η εκστρατεία είναι συνέχεια της συστηματικής προσπάθειας που ξεκίνησε από το 2014 και εντάσσεται στο πλαίσιο της φιλοσοφίας του Δήμου για κινητοποίηση της νέας γενιάς με σκοπό την ανάπτυξη περιβαλλοντικής συνείδησης, μέσα από τη διαβούλευση, τη συνεργασία με τις σχολικές κοινότητες και την τοπική κοινωνία.

Στα πανό των παιδιών δίνεται έμφαση στο πρόβλημα με τα περιττώματα, που ανκαι μειωμένο εξακολουθεί να υπάρχει και να προκαλεί δυσφορία.

Ο Δήμος Αγλαντζιάς έχει εφαρμόσει σειρά πρωτοβουλιών, όπως η εκστρατεία «Που τα πετάς ρε;» που επικεντρώθηκε στην καθαριότητα των ανοιχτών οικοπέδων που γίνονται χωματερές και στα περιττώματα των σκύλων.

Στη συντονιστική επιτροπή εκτός από τους λειτουργούς του Δήμου και τους επικεφαλής δημοτικούς συμβούλους, συμμετείχε η Επίτροπος Περιβάλλοντος, εκπρόσωπος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου κ.α.

Αποτέλεσμα της εκστρατείας ήταν να μειωθούν κατά 50% τα σκουπίδια από τα ανοιχτά οικόπεδα.

 

ekstratia_kathariotitas_1 ekstratia_kathariotitas_2