Δελτίο Τύπου – Χρωματίζουμε τη Λευκωσία!

Colour me Up!
Ζωγραφίζουμε τοίχους στους Δήμους της Λευκωσίας

Αυτό το Σάββατο, 25 Νοεμβρίου 2017, οκτώ εργαστήρια ζωγραφικής σε αντίστοιχο αριθμό Δήμων στη Λευκωσία θα ομορφύνουν με μπογιές και χρώματα μια γωνιά του Δήμου τους.

Το Colour Me Up! αποτελεί πρωτοβουλία της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λευκωσίας στα πλαίσια των δραστηριότητων της εξωραϊσμό της πόλης.  Το κάθε εργαστήρι, σε συνεννόηση με τον Δήμο που τον φιλοξενεί έχει επιλέξει ένα θέμα που ταιριάζει με το σημείο που θα ζωγραφίσει, γύρω από ένα QR code. Σκανάροντας το QR code μπορεί οποιοσδήποτε να μεταφερθεί στην ιστοσελίδα που θα εμφανίζονται όλα τα έργα τέχνης.

Μετά το πέρας αυτής της διαδικασίας, σε ημερομηνία που θα ορισθεί σύντομα, θα διαμορφωθεί μια ειδική διαδρομή ώστε ο κόσμος να μπορέσει να δει από κοντά όλες αυτές τις εικαστικές παρεμβάσεις.

Στην καλλιτεχνική αυτή παρέμβαση συμμετέχουν οι εξής Δήμοι και οι αντίστοιχες σχολές:

Δήμος Λευκωσίας – The Art Hub Visual Arts Laboratories
Δήμος Αγλαντζιάς – Εργαστήριο Γεωργίας Χατζιωάννου
Δήμος Λατσιών – Xroma Art Studio
Δήμος Ιδαλίου – Σχολή Ζωγραφικής La Bella Maniera
Δήμος Λακατάμιας – Εργαστήρι Ζωγραφικής και Δημιουργικής Έκφρασης «Καλλιτεχνούπολή»
Δήμος Στροβόλου – Πολυτεχνείον – Art Inn
Δήμος Τσερίου – Εργαστήρι Ζωγραφικής για μικρούς και μεγάλους
Δήμος Γερίου – Arts Projekt – Σάββας Λαζάρου

Η φιλοτέχνηση θα πραγματοποιείται από τις  10 το πρωί στα εξής σημεία: Στη Λευκωσία στην οδό Τεμπών στην εντός των τειχών πόλη, στην Αγλαντζιά στο τέρμα της Λεωφόρου Kυρηνείας, έξω από τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες, στα Lατσιά στο Γήπεδο του Δήμου, στο Δάλι, στη λεωφόρο Τάσσου Παπαδόπουλου, στον Στρόβολο στο πάρκο της Ακρόπολης στη Λακατάμια στο δημοτικό κολυμβητήριο, στο Τσέρι στην οδό Λυκαβητού και στο Γέρι Ιστορικό Μουσείο κοντά στην Πλατεία Ηρώων.

Ευχαριστούμε όλους τους Δήμους που συνεργάστηκαν σε αυτή την προσπάθεια, αλλά κυρίως όλες τις σχολές τέχνης οι οποίες συμμετέχουν αφιλοκερδώς.

ΕΤΑΠ Λευκωσίας

23 Νοεμβρίου 2017