Δελτίο Τύπου – Ο Δήμος Αγλαντζιάς βραβεύει τους καλύτερους Αθλητές

Σε μια σεμνή και όμορφη τελετή ο Δήμος Αγλαντζιάς τίμησε τους Άριστους Αθλητές για τη χρονιά 2015-2016.  Η Τελετή Βράβευσης των καλύτερων αθλητών πραγματοποιήθηκε στις 5 Δεκεμβρίου 2016 στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία».

Για τις διακρίσεις τους σε Παγκύπριους, Ευρωπαϊκούς και Διεθνείς αγώνες βραβεύτηκαν 118 συνολικά αθλητές από 16 αθλήματα, μεταξύ των οποίων ο στίβος, η κολύμβηση, το θαλάσσιο σκι, το καράτε, το μπάτμιντον, η τοξοβολία, η καλαθόσφαιρα κ.α.  Το Σωματείο Όλυμπος Αγλαντζιάς βραβεύτηκε για τις πρώτες θέσεις που κατέλαβαν οι ομάδες καλαθόσφαιρας του στο Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ανδρών, το Σωματείο ΑΕΤΟΙ για τις διακρίσεις των αθλητών του στο μπάτμιντον, ο Ναυτικός Όμιλος Αγλαντζιάς για τις εξαιρετικές επιδόσεις των αθλητών του στη κολύμβηση και το Σωματείο ΑΤΛΑΣ για τη διάκριση του στο ποδόσφαιρο.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απεύθυνε και ο Πρόεδρος του Κ.Ο.Α. Κλεάνθης Γεωργιάδης, εκ μέρους του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Κώστα Καδή, ο οποίος εξήρε τη σημασία της χειρονομίας των Αρχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης να ενθαρρύνουν συνεχώς τους αθλητές με παρόμοιες εκδηλώσεις.

Ο Δήμαρχος Αγλαντζιάς Κώστας Κόρτας στο χαιρετισμό του ανέφερε, μεταξύ άλλων, «…Τιμούμε απόψε τους αθλητές και τα σωματεία του Δήμου μας  που μας έχουν χαρίσει διακρίσεις σε πολλά αθλήματα αυτούς τους δύσκολους καιρούς.  Η εκδήλωση αυτή συνιστά την ελάχιστη ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης για τις προσπάθειες και την προσφορά τους.…Ο αθλητισμός αποτελεί  ζωτικό κομμάτι της κοινωνίας, υγιή διέξοδο για τη νεολαία και όχι μόνο, προϋπόθεση για καλύτερη υγεία και καλύτερη ποιότητα ζωής. Δημιουργεί στόχους, διάθεση για συνεχή προσπάθεια, διδάσκει στα παιδιά πως τίποτε δεν χαρίζεται αλλά όλα στη ζωή κατακτώνται με θυσίες και κόπο…».

Η Δημοτική Σύμβουλος και Πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητικών Εγκαταστάσεων του Δήμου Λίτσα Ιακωβίδου στο χαιρετισμό της ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι χρειαζόμαστε  πρότυπα, ανθρώπους, κοινωνικά σύνολα, οργανωμένους φορείς, που θα σπρώξουν την κοινωνία και τους νέους πιο μπροστά, που θα συγκρατήσουν την πτώση των αξιών και θα ξαναδώσουν νόημα στη νέα γενιά.

vraveusi_2 vraveusi_1