ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – «Λέμε αντίο στην πλαστική σακούλα. Εσύ;» Μια εκστρατεία του Δήμου Αγλαντζιάς για τη μείωση της χρήσης πλαστικής σακούλας και την προστασία του περιβάλλοντος

Αναλογιζόμενοι τις σοβαρές επιπτώσεις στο περιβάλλον από την ανεξέλεγκτη διάθεση των πλαστικών σακουλών μεταφοράς και στα πλαίσια της υιοθέτησης σε ετήσια βάση από το Δήμο Αγλαντζιάς πολιτικής για την προστασία του περιβάλλοντος και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών του, ο Δήμος Αγλαντζιάς ανακοινώνει την έναρξη περιβαλλοντικής εκστρατείας για το 2017 με τίτλο «Λέμε αντίο στην πλαστική σακούλα. Εσύ; Μια εκστρατεία του Δήμου Αγλαντζιάς για τη μείωση της χρήσης πλαστικής σακούλας και την προστασία του περιβάλλοντος», που πραγματοποιείται με την ευγενή χορηγία των εταιρειών του Ομίλου CNP CYPRUS, CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ και CNP CYPRIALIFE.

Σκοπός της εκστρατείας είναι η μείωση της χρήσης της πλαστικής σακούλας στο Δήμο Αγλαντζιάς, μέσα από την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση δημοτών, μαθητών, ιδιοκτήτων καταστημάτων και επιχειρήσεων για τις επιπτώσεις στο περιβάλλον από τη χρήση πλαστικής σακούλας και την έναρξη ανοικτού διαλόγου με όλους τους ενδιαφερόμενους για αναζήτηση εναλλακτικών λύσεων.

Ο βασικός σχεδιασμός και οι προτεινόμενες δράσεις της εκστρατείας του Δήμου Αγλαντζιάς για τις πλαστικές σακούλες παρουσιάστηκαν σε δημοσιογραφική διάσκεψη στις 24 Νοεμβρίου 2016, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Το Σκαλί» κατά τη διάρκεια της οποίας δόθηκαν στους διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων Αγλαντζιάς υφασμάτινες τσάντες, μία για κάθε μαθητή, μια χορηγία των εταιρειών CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ και CNP CYPRIALIFE.

Τη δημοσιογραφική διάσκεψη χαιρέτησε ο Δήμαρχος Αγλαντζιάς, κ. Κώστας Κόρτας και ο κ. Πόλυς Μιχαηλίδης, Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης Εργασιών και Εταιρικών Υποθέσεων του Ομίλου CNP CYPRUS INSURANCE HOLDINGS.

Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση της εκστρατείας του Δήμου Αγλαντζιάς για τη μείωση της πλαστικής σακούλας πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, το Ενεργειακό Γραφείο Κυπρίων Πολιτών, το Τμήμα Περιβάλλοντος και την ΑΚΤΗ Κέντρο Μελετών και Έρευνας και με την ευγενή χορηγία των εταιρειών του Ομίλου CNP CYPRUS, CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ και CNP CYPRIALIFE.

plastiki_sakula_2 plastiki_sakula_3 plastiki_sakula_4

plastiki_sakula1