Δελτίο Τύπου και Φωτογραφικό Υλικό από την Εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για τα 30 χρονα του Δήμου Αγλαντζιάς στις 25 Μαΐου 2016

Με μεγάλη επιτυχία και ανταπόκριση από το κοινό πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Δήμου Αγλαντζιάς «Η Πόλη μου γιορτάζει» με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τη μετεξέλιξη του τότε Συμβουλίου Βελτιώσεως σε Δήμο.  Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του πολιτιστικού κέντρου «το σκαλί», με συντελεστές τους Κούλη Θεοδώρου, Μαρία Θεοδότου,, Άγγελο Αυγουστή, τη νεαρή τραγουδίστρια Εβελίνα Πιττή, τη Δημοτική Χορωδία Αγλαντζιάς, τη μπάντα «Λαϊκή Τετρακτύς», και το Χοροδιδασκαλείο «Ρύμβος».  Στα πλαίσια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε έκθεση με αφίσες από διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απεύθυνε και ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος, που η όλη εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του. Ο Υπουργός χαρακτήρισε την Αγλαντζιά ως την πιο άριστη κατοικημένη περιοχή της ευρύτερης Λευκωσίας, εξήρε το έργο όλων των Δημοτικών Συμβουλίων που εργάστηκαν στρατηγικά με όραμα και ομοψυχία, πετυχαίνοντας δεκάδες αναπτυξιακά έργα, ενώ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στα καινοτόμα προγράμματα του Δήμου, σε περιβαλλοντικά έργα υποδομής και προστασίας του περιβάλλοντος όπως το πιλοτικό πρόγραμμα «Pay as you throw». Επίσης, ο Υπουργός έκανε ιδιαίτερη μνεία στο πολιτιστικό έργο που παράγει ο Δήμος, χαρακτηρίζοντας το πολιτιστικό κέντρο «το σκαλί» ως «πραγματικό μνημείο πολιτισμού», ενώ στάθηκε επίσης στο Φεστιβάλ ΑγλανJazz και στην αποκριάτική παρέλαση, που είπε ότι συγκαταλέγονται στα σημαντικότερα πολιτιστικά δρώμενα της ευρύτερης Λευκωσίας.

Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αγλαντζιάς Κώστας Κόρτας ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα εξής… «…30 χρόνια από τότε που η Αγλαντζιά μετεξελίχτηκε από Συμβούλιο Βελτιώσεως σε Δήμο. Μια 30χρονη πορεία διεύρυνσης του βαθμού δημοκρατίας στον τόπο μας και συμμετοχής του πολίτη στα τοπικά δρώμενα. Περνώντας από τα διοριστικά συμβούλια στα αιρετά, δίνοντας λόγο στον ίδιο τον πολίτη… Η κοινότητα άρχισε σιγά – σιγά να μεταμορφώνεται σε πόλη, να αποκτά χαρακτήρα αναπτυξιακό, να ενισχύεται και να θωρακίζεται πολιτιστικά, να προβάλλει τον κοινωνικό της χαρακτήρα και πρόσωπο. Ιδιαίτερα η έλευση του Πανεπιστημίου Κύπρου στο Δήμο μας έδωσε άλλη διάσταση και δυναμική στην ανάπτυξη και στο χαρακτήρα της Αγλαντζιάς… Σήμερα, κατά την τελευταία πενταετία που διανύουμε, κάτω από πολύ διαφορετικές συνθήκες, πολύ δύσκολες και πολύ αρνητικές οικονομικά και με εντελώς διαφορετικά κοινωνικά δεδομένα, έχει παραχθεί σημαντικό έργο. Έργο το οποίο καλύπτει όλο το φάσμα υποχρεώσεων που απορρέουν από το ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης…».

Την εκδήλωση παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, βουλευτές, Δήμαρχοι, εκπρόσωπος του Αρχηγού της Αστυνομίας, Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Αγλαντζιάς και τέως Δημοτικοί Σύμβουλοι, τοπικοί και πλήθος κόσμου.