Δελτίο τύπου για πραγματοποίηση Φεστιβάλ Παιδιού ΕΠΕΠ Λευκωσίας-Δήμος Αγλαντζιάς

top14072016

Η Επιτροπή Προστασίας και Ευημερίας του Παιδιού Λευκωσίας-Κερύνειας, σε συνεργασία με το Δήμο Αγλαντζιάς, πραγματοποίησε με τεράστια επιτυχία το 36ο Φεστιβάλ Παιδιού στις 4 Ιουνίου 2016 στο Πάρκο Σπύρου Κυπριανού στην Αγλαντζιά για να τιμήσει την Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού. Εκατοντάδες παιδιά και γονείς παρευρέθηκαν και συμμετείχαν στις δραστηριότητες του Φεστιβάλ, που στόχο είχαν τη δημιουργική και συμμετοχική ψυχαγωγία τους, αλλά και την ενημέρωσή τους για τα δικαιώματά τους, για το ασφαλές διαδίκτυο, για την οδική ασφάλεια και πολλά άλλα.

Η Πρόεδρος της ΕΠΕΠ Λευκωσίας-Κερύνειας Μαρίνα Κούκου καλωσόρισε γονείς,  παιδιά,  οργανώσεις και  άτομα, και τους ευχαρίστησε για τη συμβολή τους στην επιτυχία του Φεστιβάλ.  Τόνισε τη σημασία της Ημέρας του Παιδιού και την ανάγκη για συνεχή προστασία και διεκδίκηση των δικαιωμάτων του, συμπεριλαμβανομένου και της υγιούς ψυχαγωγίας. Η ΕΠΕΠ Λευκωσίας  θεσμοθέτησε το Φεστιβάλ Παιδιού από το 1979 (Παγκόσμιο Έτος Παιδιού) και έκτοτε κάθε χρόνο στέλνει τα δικά της μηνύματα μέσα από αυτή τη διοργάνωση. Ευχαρίστησε επίσης το Δήμο Αγλαντζιάς για την πολύ στενή και καρποφόρα συνεργασία, τόσο για το Φεστιβάλ Παιδιού, όσο και για τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου Παιδιών από μαθητές των Δημοτικών Σχολείων Αγλαντζιάς.

Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, κυρία Λήδα Κουρσουμπά, καθώς επίσης και εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου Παιδιών Αγλαντζιάς η μαθήτρια Ήρια Σιμόνη Κοντοπούλου και ο μαθητής Μηνάς Θεοδώρου. Την έναρξη του Φεστιβάλ κήρυξε ο Δήμαρχος Αγλαντζιάς, κύριος Κώστας Κόρτας, ο οποίος τόνισε τη σημασία που έχει για το Δήμο η προστασία των δικαιωμάτων του παιδιού και αυτού του είδους οι εκδηλώσεις που προσφέρουν υγιή ψυχαγωγία σε όλα τα παιδιά. Ευχαρίστησε επίσης την ΕΠΕΠ Λευκωσίας-Κερύνειας για τη συνεργασία και την πρωτοβουλία να δημιουργήσει το Δημοτικό Συμβούλιο Παιδιών Αγλαντζιάς, μέσα από το οποίο δίνεται η ευκαιρία στη μεταξύ τους συνεργασία για πολλά ζητήματα.

Τα παιδιά και γονείς είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με μουσική και χορό. Συμμετείχαν με χορούς και τραγούδια όλα τα Δημοτικά Σχολεία της Αγλαντζιάς με τις/τους δασκάλους τους. Συμμετείχε επίσης η Παιδική Χορωδία Δήμου Λευκωσίας και το χορευτικό συγκρότημα «Λυγερή».

Τα παιδιά διασκέδασαν στις διάφορες γωνιές που λειτούργησαν οι οργανώσεις-μέλη της ΕΠΕΠ, όπως ήταν η Γωνιά Περιβάλλοντος, η Γωνιά Παραδοσιακών Παιγνιδιών, Γωνιά Κουκλοθεάτρου και Αφήγησης Παραμυθιού, Γωνιά Ζωγραφικής, Γωνιά Παιδοβουλής-Διαγωνισμού Γνώσεων και Παιδική Χαρά. Με την ευγενική χορηγία της ΑΗΚ,  CYTA, Αστυνομίας και της Αντιπροσωπέιας της Ε.Ε. στην Κύπρο, δόθηκαν σε όλα τα παιδιά δωράκια.