Δελτίο Τύπου ΕΒΕΛ για το Septemberfest

evel

9 Αυγούστου 2016

Δελτίο τύπου 

ΕΒΕΛ: Το Υπουργείο Παιδείας επισημοποιεί

τις παρανομίες του φεστιβάλ μπύρας

  • Η χορήγηση αδειών προκαλεί ερωτηματικά

Σοβαρά ερωτηματικά διατυπώνει το ΕΒΕ Λευκωσίας για την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να παραχωρήσει όλες τις άδειες για τη φετινή διεξαγωγή του φεστιβάλ μπύρας «SeptemberFest», τη στιγμή που σε αυτό προσκαλούνται ανήλικοι μαθητές, οι οποίοι καταναλώνουν αλκοολούχα ποτά.

Παρά το ότι το εν λόγω φεστιβάλ μπύρας τα τελευταία δύο χρόνια διεξάγεται παράνομα στο πάρκο της Παιδαγωγικής Ακαδημίας και παρά τις σχετικές προειδοποιήσεις του ΕΒΕΛ, φέτος το Υπουργείο Παιδείας παραχώρησε στους διοργανωτές του και όλες τις σχετικές άδειες!

Η εξέλιξη αυτή προκαλεί πολλά ερωτηματικά, αφού το Υπουργείο Παιδείας αντί να τερματίσει την παρανομία που αφορά τη διοργάνωση του φεστιβάλ σε κρατική γη που διαχειρίζεται η σχολική εφορία Αγλαντζιάς, χωρίς την εξασφάλιση των σχετικών αδειών (από το Υπουργείο Παιδείας, τη Σχολική Εφορία και το Τμήμα Δασών), έρχεται φέτος να θεσμοθετήσει την παρανομία παραχωρώντας τη σχετική άδεια.

Το Υπουργείο Παιδείας, εκτός όλων των άλλων, αγνόησε και το γεγονός ότι το φεστιβάλ αυτό απευθύνεται σε ανήλικους μαθητές γυμνασίων και λυκείων στους οποίους διανέμονται αλκοολούχα ποτά.

Νομίζουμε ότι όλοι μπορούν να αντιληφθούν ότι τέτοιου είδους εκδηλώσεις που προωθούν την κατανάλωση αλκοολούχων ποτών σε σχολικούς χώρους, έρχονται σε αντίθεση με το πνεύμα και τη φιλοσοφία που διέπουν τη διαπαιδαγώγηση των νέων.

Το ΕΒΕΛ καταδικάζει τη στάση του Υπουργείου Παιδείας και ζητά την αναθεώρηση της σχετικής απόφασής του, η οποία επισημοποιεί μια παρανομία με πολλές αρνητικές προεκτάσεις για τους νέους και την κοινωνία μας.

Γραφείο Τύπου,

ΕΒΕΛ