Αθλητικά Καλλιτεχνικά και Εκπαιδευτικά Προγράμματα για παιδιά και ενήλικες για το έτος 2017 – 2018

ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ «ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ»

Πέμπτη χρονιά με «Ανοικτό Σχολείο»

Χαιρετισμός Δημάρχου Αγλαντζιάς Χαράλαμπου Πετρίδη

Αγαπητοί Δημότες,

Χαιρετίζω την έναρξη και λειτουργία για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά του Ανοικτού Σχολείου του Δήμου μας, το οποίο ανοίγει ξανά τις πύλες του για τους Δημότες μας και όχι μόνο, την 16η Οκτωβρίου 2017.

Όλα είναι έτοιμα για να υποδεχθούν τους μικρούς και μεγάλους στις σχολικές εγκαταστάσεις του Ε΄ Δημοτικού Σχολείου Αγλαντζιάς και του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Αγλαντζιάς.

Ο εξαίρετος αυτός θεσμός του «Ανοικτού Σχολείου» δημιουργήθηκε από τον Δήμο Αγλαντζιάς σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού καθώς και την Σχολική Εφορεία Αγλαντζιάς, όπου με μεγάλη μας χαρά βλέπουμε να αναβαθμίζεται με νέες δραστηριότητες. Ο κύριος στόχος είναι η προώθηση του κοινωνικού προγράμματος της δια βίου μάθησης όπου δίνει την ευκαιρία σε κάθε πολίτη ανεξαρτήτου ηλικίας να συμμετέχει στο πρόγραμμα.

Με μεγάλη ικανοποίηση παρατηρούμε την συνεχή αυξανόμενη ανταπόκριση που υπάρχει από άτομα κάθε ηλικίας, πράγμα το οποίο δείχνει την επιτυχημένη καθιέρωση του θεσμού του «Ανοικτού Σχολείου».

Ως Δήμαρχος, μαζί με το Δημοτικό Συμβούλιο στηρίζουμε και θα εξακολουθούμε να στηρίζουμε τον θεσμό αυτό ο οποίος μας δίδει την ευκαιρία να ενισχύσουμε περαιτέρω την κοινωνική συνοχή.

Ως Τοπική Αρχή, στόχος μας είναι μέσω του «Ανοικτού Σχολείου» να προσφέρουμε και να βοηθούμε έμπρακτα την κοινωνία, αναβαθμίζοντας το πολιτιστικό και αθλητικό επίπεδο του Δήμου μας, εισάγοντας προγράμματα και δραστηριότητες, στα οποία δεν θα είχαν την οικονομική δυνατότητα να συμμετέχουν πολλοί συμπολίτες μας. Κύριο

μέλημα μας είναι να επενδύσουμε στην μάθηση και στην ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων και κυρίως στην παραγωγική απασχόληση των νέων μας.

Προσδοκούμε με αυτό τον θεσμό να δώσουμε την ευκαιρία σε όλους τους Δημότες μας, και όχι μόνο, να ψυχαγωγηθούν αλλά και να αποκτήσουν όσες περισσότερες γνώσεις μπορούν, σε ένα ευχάριστο περιβάλλον, οι οποίες θα είναι χρήσιμες στην ζωή τους για ένα καλύτερο μέλλον.

Αρκεί να θυμηθούμε το ρητόν: «Η ΙΣΧΥΣ ΔΙΑ ΤΗΣ ΓΝΩΣΕΩΣ»

Με τους θερμούς μου χαιρετισμούς και ευχές για μια πολύ καλή σχολική χρονιά.

Χαράλαμπος Πετρίδης Δήμαρχος Αγλαντζιάς Πρόεδρος Δ.Ε. «Ανοικτού Σχολείου Αγλαντζιάς

Πρόγραμμα Δραστηριοτήτων
Εγγραφές
Δήλωση Συμμετοχής
Ενημερωτικό booklet