Αγαπητοί Δημότες,

Χαιρετίζω την έναρξη και λειτουργία για έβδομη συνεχόμενη χρονιά του Ανοικτού Σχολείου του Δήμου μας, το οποίο ανοίγει ξανά τις πύλες του για τους Δημότες μας και όχι μόνο, τη 14η
Οκτωβρίου 2019.

Όλα είναι πλέον έτοιμα για να υποδεχθούν τους μικρούς και μεγάλους στις σχολικές εγκαταστάσεις του Ε’ Δημοτικού Σχολείου Αγλαντζιάς – Άκη Κλεάνθους, του Αθλητικού Κέντρου στο
Πανεπιστήμιο Κύπρου και του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Αγλαντζιάς.

Ο εξαίρετος και σημαντικός αυτός θεσμός του «Ανοικτού Σχολείου» δημιουργήθηκε από το Δήμο Αγλαντζιάς σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού καθώς και τη Σχολική Εφορεία Αγλαντζιάς, όπου με μεγάλη μας χαρά και ικανοποίηση βλέπουμε να αναβαθμίζεται με καινούργιες δραστηριότητες όπως μουσική προπαίδεια, μακιγιάζ, μοντέρνο τραγούδι, μαθήματα αρμόνιου και φλάουτου, latin mix, ντεκουπάζ, stretching, dance mix, hip hop/commercial και yogalates. Ο κύριος στόχος του θεσμού αυτού, είναι η προώθηση και παροχή του κοινωνικού προγράμματος της δια βίου μάθησης που απευθύνεται σε όλους τους πολίτες.

Η επιτυχημένη καθιέρωση του θεσμού του «Ανοικτού Σχολείου» φαίνεται από την αυξανόμενη ανταπόκριση και συμμετοχή που υπάρχει από άτομα κάθε ηλικίας, πράγμα που μας δίνει μεγάλη ικανοποίηση αλλά και ώθηση για καλύτερη και πιο ποιοτική παροχή
δραστηριοτήτων και προγραμμάτων.

Ως Δήμαρχος, μαζί με το Δημοτικό Συμβούλιο στηρίζουμε και θα εξακολουθούμε να στηρίζουμε το θεσμό αυτό, ο οποίος μας δίδει την ευκαιρία να ενισχύσουμε περαιτέρω την κοινωνική συνοχή.
Στόχος μας είναι μέσω του «Ανοικτού Σχολείου» να διασφαλίσουμε στην κοινωνία την αναβάθμιση του πολιτικού και αθλητικού επιπέδου του Δήμου μας, εισάγοντας οικονομικά και πρωτότυπα προγράμματα και δραστηριότητες. Τα προγράμματα συνδέονται με τις απαιτήσεις του σήμερα και καλύπτουν θέματα όπως την τέχνη, τον πολιτισμό, τη γλώσσα, την επικοινωνία κ.ά.

Κύριο μέλημα μας είναι να επενδύσουμε στις ίσες ευκαιρίες μάθησης και στην ανάπτυξη καινούργιων δεξιοτήτων και κυρίως στην παραγωγική απασχόληση των νέων μας.

Προσδοκούμε με αυτό το θεσμό να δώσουμε την ευκαιρία σε όλους τους Δημότες μας, και όχι μόνο, να αποκτήσουν θετική στάση προς την εκπαίδευση και γενικότερα στη μάθηση σε ένα ευχάριστο περιβάλλον, να επενδύσουμε στη δημιουργική απασχόληση του ελεύθερου χρόνου τους και να αποκτήσουν δεξιότητες που χρειάζεται ένας σύγχρονος πολίτης.

Σας ευχαριστούμε για την αγάπη και τη στήριξη σας προς το θεσμό αυτό. Με τους θερμούς μου χαιρετισμούς και ευχές για μια πολύ καλή σχολική χρονιά.

Χαράλαμπος Πετρίδης
Δήμαρχος Αγλαντζιάς
Πρόεδρος Δ.Ε. «Ανοικτού Σχολείου Αγλαντζιάς»