Ανελκυστήρας για άτομα με αναπηρίες στο Κολυμβητήριο Αγλαντζιάς με δωρεά της NIPD Genetics

Παροχή ίσων ευκαιριών και ελεύθερης προσβασιμότητας προς όλους

Στο πλαίσιο των ενεργειών για συνεχή αναβάθμιση των υπηρεσιών του προς τους δημότες αλλά και της παροχής ίσων ευκαιριών και ελεύθερης προσβασιμότητας προς όλους, ο δήμος Αγλαντζιάς προχώρησε στην εγκατάσταση ειδικού ανελκυστήρα για την πρόσβαση ατόμων με κινητικά προβλήματα στην πισίνα του Δημοτικού Κολυμβητηρίου.

Ο ειδικός ανελκυστήρας Ι-Swim Pool Lift by Autolift είναι μια δωρεά της κυπριακής εταιρείας  βιοτεχνολογίας NIPD Genetics προς τον δήμο Αγλαντζιάς, αξίας €7,000. Ο εργονομικά σχεδιασμένος ειδικός ανελκυστήρας πισίνας είναι εξαιρετικά εύκολος στη χρήση για άτομα με δυσκολίες διακίνησης. Οι ενσωματωμένες ρόδες με φρένα και το πιστοποιημένης ευρεσιτεχνίας σύστημα σταθεροποίησης επιτρέπουν την εύκολη και ασφαλή πρόσβαση από οποιαδήποτε πλευρά της πισίνας, εσωτερικού ή εξωτερικού χώρου.

Κατά την τελετή παράδοσης του ειδικού ανελκυστήρα, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 31 Αυγούστου 2021, ο Δήμαρχος Αγλαντζιάς, Ανδρέας Κωνσταντίνου, αφού ευχαρίστησε την εταιρεία NIPD Genetics για την ευγενική της δωρεά, έστειλε το μήνυμα πως «είναι αδιαπραγμάτευτος στόχος για τον Δήμο Αγλαντζιάς να λειτουργεί ως ένας κοινωνικά ευαισθητοποιημένος Δήμος, δημιουργώντας ένα θετικό προηγούμενο και αφήνοντας ένα θετικό αποτύπωμα στην κοινωνία». Από πλευράς NIPD Genetics, ο διευθύνων σύμβουλος, καθηγητής Φίλιππος Πατσαλής, επεσήμανε πως «σκοπός της δωρεάς είναι η παροχή ίσων ευκαιριών και ελεύθερης προσβασιμότητας προς όλους, μέσα και έξω από την πισίνα για σκοπούς άθλησης και άσκησης». Ο Πρόεδρος της Οργάνωσης Παραπληγικών Κύπρου Δημήτρης Λαμπριανίδης, ευχαρίστησε τον Δήμο Αγλαντζιάς αλλά και την NIPD Genetics για την πρωτοβουλία αυτή και εξέφρασε την ευχή να αξιοποιηθεί στο έπακρο.

Παρόντες στην τελετή παράδοσης ήταν και η πρέσβειρα οδικής ασφάλειας για το 2021 Ραφαέλα Μιλτιάδους, όπως και ο αθλητής Αλέξανδρος Μιχαηλίδης, οι οποίοι με τη σειρά τους έστειλαν το μήνυμα πως η πρωτοβουλία αυτή διευκολύνει την καθημερινότητα πολλών συμπολιτών μας.